Založ si blog

Nedotknuteľne slušní. Slušne nedotknuteľní.

Organizátori pochodu „Za slušné Slovensko“ ZDROJ:Pravda.sk

Utekajme! Už sú tu zase.

Rozhorčené tváre organizátorov protestov „Za slušné Slovensko“ opäť raz vypĺňajú titulné stránky všetkých popredných médií. Všade vyhlasujú, že im bolo ukrivdene. Ukrivdené takým ohavným spôsobom, aký svet ešte nevidel. Však uvážte sami. Orgány činné v trestnom konaní si ich na základe anonymného trestného oznámenia dovolili predvolať a vypočuť. Toľká drzosť.

To však nie je všetko priatelia. Zlý spánok im zjavne spôsobil už minulotýždňový rozhovor bývalého premiéra Róberta Fica pre český týždeník Echo24. Pán Fico sa opäť nechal počuť, že organizátori protestov, médiá, mimovládne organizácie, ale aj opoziční politici a prezident Kiska (a bohvie kto ešte) sa pokúšali pomocou protestov defacto o plnohodnotný štátny prevrat. Organizátori mali byť taktiež napojený na zahraničné financie. Toto nie je žiadna nová informácia a už vôbec nie od pána Fica. Zdvihnutý prst pre nespratníkov predstavuje až informácia, že expremiér dobre vie kto sa s kým stretával a akú úlohu v plánovanom „prevrate“ zohrával.

Po Ficovom vyhlásení sa spustila tá pravá hystéria, ktorú ešte znásobilo anonymné trestné oznámenie. Neviem prečo až taká prehnaná reakcia na bývalého premiéra, najmä keď všetci renomovaní novinári a opoziční lídri tvrdia, že je z neho už len politická mŕtvola. Žeby sa všetci zľakli toho, že pán Fico ide splniť svoj sľub predčasne a anonymne chce vyniesť nové informácie na svetlo sveta? A tak všetci opoziční politici zabudli na svoje nesváry, média „hlavného prúdu“ na bludy o megazločincovi Kočnerovi a na čele s prezidentom sa vybrali zachrániť našich organizátorov pred zlým a nespravodlivým, právnym štátom. Však nezanedbateľná časť organizátorov „Za slušné Slovensko“, sú v podstate ešte deti. A deti treba chrániť.

Gábor Grendel a Daniel Lipšic ZDROJ: Pravda.sk

Pre každého je dôležité niečo iné.

Informácie od expremiéra Fica rozbúrili vody serióznej slovenskej žurnalistiky natoľko, že sa ich rozhodol okomenovať aj šéfredaktor portálu Aktuality.sk Peter Bárdy. Pán Bárdy vo svojom článku pripúšťa dve možnosti. Buď sa expremiér načisto zbláznil a klame, alebo na jeho vyjadreniach niečo je. Pri druhej možnosti však pánovi šéfredaktorovi vôbec nevadí, že by sa v takomto prípade jednalo o protivládne protesty riadené a financované zo zahraničia. Nie. Pohoršuje sa nad tým, že Róbert Fico vôbec takéto informácie môže mať a vyjadruje údiv nad tým ako ich mohol získať. A tak prichádza s ničím nepodloženou konšpiráciou, že boli na špehovanie organizátorov zneužité bezpečnostné zložky a vyzýva na zvolanie brannobezpečnostného výboru.

Keď je téma čerstvá treba sa tiež pripojiť, však publicita je prospešna. Toto vie aj poslanec za OĽaNO Gábor Grendel. Šťuka mediálnych vôd a hlavný pastier takzvaného „lipšicového stáda“ teda prišiel s vlastnou teóriou. Kým Bárdy poukazuje na bezpečnostné zložky, tak poslanec Grendel zvoláva výbor na kontrolu SIS, údajne kvôli podozreniu, že organizátorov odpočúvala tajná služba. V najbližších dňoch nás teda opäť čaká cirkus s tajnými agentami a špiónmi.

Informácie, ktoré priniesol bývalý premiér pritom vôbec nie je ťažké nájsť a už vôbec netreba nikoho odpočúvať, aby ste ich získali. Internet je plný informácií o prepojení organizátorov na SDA, alebo Via Iuris. Taktiež je jednduché dopátrať napojenie Via Iuris na „dotačné“ fondy miliardára Sorosa. Toto všetko ešte neznamená, že sme čelili protištátnemu prevratu. Keby sa však nejaký investigatívny novinár pustil do pátrania okolia organizácie „Za slušné Slovensko“, možno by vyplávali na povrch závažnejšie informácie a prepojenia.

Keďže všetci novinári majú zjavne rozpracované dôležitejšie témy ako sú organizátori protestov, musel sa na novinára zahrať sám expremiér Fico. Tu možno nájdeme aj dôvod hystérie niektorých žurnalistov. Však nikto nemá rád, keď mu druhí lezú do kapusty.

Igor Matovič ZDROJ: Pravda.sk

Najslušnejší zo slušných. Najobyčajnejší z obyčajných.

Po vypočutiach na polícií (za silnej mediálnej a politickej podpory) zahoreli organizátori „slušných“ pochodov hnevom spravodlivých. Však oni sú tí, čo sa postavili utláčateľom. Oni sú naši záchrancovia.

Nie je sa čomu diviť. Však je neslušné pochybovať o slušných. Je neslušné chcieť aby slušní mali rovnaké povinnosti ako my ostatní, alebo aby si ctili právny štát, za ktorý údajne tak úporne bojovali. Je neslušné pýtať sa, či nešlo slušným len o to, aby sa dostali do politiky.

A tak sa nám na Slovensku vytvorila nová skupina nedotknuteľných. Nedotknuteľne slušných. Skupina, ktorú nemôže ani na základe trestného oznámenia polícia predvolať bez toho, aby sa nespustila mediálna hystéria. Skupina, ktorú chránia ešte aj medzinárodné organizácie takého „rangu“ ako sú Reportéri bez hraníc a Európske centrum pre slobodu tlače a médií.

Svojim správaním mi organizátori pripomínajú známeho slovenského politika Igora Matoviča. Poslanec národnej rady za hnutie OĽaNO a urputný bojník proti všetkému čo sa začína na Fico, bol minulý rok taktiež predvolaný na výsluch. Pán Matovič to znášal len veľmi ťažko. Na svojej tlačovke sa kvôli tomuto predvolaniu dokonca vyhrážal čestným policajtom, vyšetrovateľom aj prokurátorom, keď ich vyzval aby si uvedomili, že čas zúčtovania sa blíži a aby nerobili žiadnu „nadprácu“.

Organizátori protestov „Za slušné Slovensko“ mali pritom jedinečnú šancu dokázať vyšetrovateľom, aj celému Slovensku, že sú nevinní a poctiví. Mohli nám všetkým dokázať, že sa Róbert Fico mýli na celej čiare. Oni však radšej opäť zvolali protesty „za slušnosť“ a vytvorili tak enormný tlak na políciu. Tento nátlak už priniesol svoje ovocie, keďže NAKA pozastavila plánované vypočúvania organizátorov protestov. Či ich k tomu viedlo veľké ego, hlúposť, alebo strach z odhalenia vedia zatiaľ len oni sami.

Čas ukáže ako nakoniec naši „bojovníci“ dopadnú. Či z nich vyrastú budúci lídri, ktorí dovedú našu krajinu k svetlým zajtrajškom, ale sa ukáže, že sú len ďalší podvodníci. Nič však nedokáže zdiskreditovať projekt tak, ako organizátori, ktorý kvôli pocitu vlastnej nadradenosti zneužiju popularitu na to, aby zo seba spravili slušne nedotknuteľných.

Kam sme sa to dostali? 7. 21. – Remišovej vzbura, Igorova svätá vojna a Deň hnevu.

19.02.2021

Zdravím ťa, drahý čitateľ. Po týždni sme tu zase. Kým ja ležím v karanténe a gniavi ma hnusoba, vláda zdá sa naďalej pokračuje vo vytýčenom kurze. V kurze do záhuby. Musím sa ti k niečomu priznať. Už od mala zbožňujem českú rockovú skupinu Kabát. No a je to práve ich pieseň Colorado, ktorá mi v hlave hrala vždy, keď som uvažoval nad postsocialistickým vývojom u [...]

Kam sme sa to dostali? 6. 21. – Referendum, Lipšicov návrat domov a narastajúca vzbura proti vláde.

12.02.2021

Zdravím ťa, drahý čitateľ. Ak čítaš tieto riadky, tak sa ti do rúk dostal môj osobný historický týždenník. Žijeme v búrlivej dobe informačného veku, kde prílev informácií je tak obrovský, že menšia týždenná rekapitulácia nemôže ublížiť. Je to veru ťažké obdobie pre ľudské pokolenie. Svet sa zmieta v novej studenej vojne, stres a civilizačné choroby kosia [...]

Keď blázni a podvodníci sedia vo vláde, hrdinovia umierajú vo väzniciach.

09.01.2021

Na rok 2020 asi len tak nezabudneme. Všetko čo sa mohlo pokaziť sa aj pokazilo. Od spackaných parlamentných volieb, až po hysterický boj s covidom. A ako by toho už tak nebolo dosť, šokovala Slovensko na konci roka ešte aj tragická správa o záhadnej smrti bývalého policajného prezidenta. Tak ako väčšinu Slovákov, aj mňa smrť generála Lučanského hlboko zasiahla. [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Jozef Siničák

Štatistiky blogu

Počet článkov: 15
Celková čítanosť: 72710x
Priemerná čítanosť článkov: 4847x

Autori blogu