Založ si blog

Sarkastické okienko: Blaha, nepriateľ štátu číslo jeden.

Tento týždeň zasiahla Slovensko zdrvujúca správa. Po dlhom uvažovaní zastavil vyšetrovateľ NAKA trestné stíhanie poslanca NR SR Ľuboša Blahu. Stíhanie bolo začaté koncom minulého roka kvôli fotke, ktorú Blaha uverejnil na svojom facebooku. Pózuje na nej spolu s Róbertom Ficom a červenou hviezdou s kosákom a kladivom.

Tento jeho počin pobúril predsedu OKS Ondreja Dostála. Zanietený obhajca všetkého “liberálneho” a hlavný parlamentný moralizátor Dostál, kritizoval Blahov status a informoval verejnosť, že jeho kolega, podpredseda OKS Juraj Petrovič, podal na Blahu trestné oznámenie. A práve na základe neho, začala NAKA trestné stíhanie. Našťastie Dostál prehltol svoje rozhorčenie a prenechal trestné oznámenie kolegovi Petrovičovi. Jeho pobúrenie bývalým režimom by totižto vyznelo prinajlepšom ako zlý vtip, keďže v minulosti napísal článok pre týždenník komunistickej strany, Nové Slovo.

A tak sa ušlo Blahovi trestné oznámenie za trestný čin “Prejav sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd“. Neviem síce kde konkrétne komunizmus ako idea hlása potláčanie ľudských práv a slobôd, ale určite nie som taký odborník na “komunizmus”, ako pán Dostál. Už mu len zostáva vysvetliť, ako je možné, že ešte nerozpustili KSS ako “zločinnú organizáciu” a KSČM je dokonca v českom parlamente.

Blaha však stále nemá vyhraté. Okrem šikany zo strany súčasnej koalície, ktorá ho opakovane odmieta vymenovať do pozície ľudskoprávneho výboru, má na krku aj druhé trestné stíhanie.

To začalo na podnet ďalšej osôbky z prostredia vládnej SaS, europoslankyne Lucie Ďuriš-Nicholsonovej. Túto pani, ktorá rozdáva trestné oznámenia častejšie ako Dzurinda štátny majetok, nahneval ďalší jeho článok. Blaha si dovolil vymenovať prínosy bývalého režimu a dokonca zosmiešňoval hrdinskú smrť študenta Šmída. No chápete tú drzosť?

A tak sa mu ušlo trestné oznámenie za prečin „popierania a schvaľovania holokaustu, zločinov politických režimov a zločinov proti ľudskosti“, teda v preklade prečin “vyjadrenia iného ako garnitúrou povoleného názoru”. Opäť však v Blahovom článku nejaké popieranie akýchkoľvek zločinov nenájdete. A už asi každý na Slovensku vie, že smrť akéhosi študenta Šmída bola len spravodajská hra, aby sa urýchlil pád socializmu. Na tom však zjavne vonkoncom nezáleží.

Ak sa nad socializmom, či nebodaj komunizmom nostalgicky rozplývajú dôchodcovia niekde nad pivom, režimu to vôbec neprekáža. Však v móde je byť mladý a progresívny a nie vážiť si akési životné skúsenosti. Keď však socializmus a ľavicové prúdy ako také propaguje vysokoškolský profesor a politik, ktorý má pravdepodobne viacej legálne získaných titulov ako všetci vrcholový predstavitelia súčasnej koalície dokopy, treba biť na poplach.

Toto však ani zďaleka nie je všetko. Blaha má toho na rováši oveľa viacej. Pravidelne kritizuje našich milovaných západných spojencov a ich sväté vojny v mene humanizmu. Haní naše milované nadnárodné korporácia, či dokonalý kapitalizmus. Ba dokonca obhajuje ničiteľov súčasného svetového poriadku, Ruskú federáciu a ČĽR.

Pridajte k tomu Blahovu početnú základňu čitateľov na facebooku a hneď zistíte, že tento pán vlastne ohrozuje náš západný spôsob života. Náš “americký sen”. Našu európsku jednotu. Čo ak si začnú ľudia klásť otázky? Čo ak začnú spochybňovať základy usporiadania dnešného sveta?

Naozaj presadzuje západný model liberalizmu práva každého jednotlivca a zasadzuje sa o morálny rozvoj ako detí, tak aj celej spoločnosti?

Naozaj je kapitalizmus prirodzený vývojový vrchol našej spoločnosti a garantuje spravodlivé rozdelenie zdrojov medzi jednotlivcov?

Naozaj naša dokonalá parlamentná demokracia garantuje, že zvolení lídri, ktorým dáme dôveru predstavujú vrchol odbornosti, morálky, či vzdelanosti?

Zjavne preto sa lídri našej “demokratickej” koalície rozhodli Blahovi postaviť. To sa im však môže podariť len dvoma spôsobmi. Buď ho argumentačne “zničia” v diskusných reláciách, alebo sa ho pokúsia natvrdo umlčať.  Prvá metóda už niekoľko rokov zlyháva, keďže popri Blahovi v diskusiách vyzerajú ako neskúsení diletanti a školáci. Druhá metóda im však vyjsť môže. Ak ho totižto záplava trestných oznámení neodstraší od prezentovania svojich ľavicových názorov, nevymenovanie ho do čela ľudskoprávneho výboru ho aspoň odstaví z televíznych obrazoviek. Do diskusných relácii si totižto pozývajú zväčša predsedov výborov, alebo predných predstaviteľov politických strán.

A tak aby ochránila „pravdu a lásku“, rozpútala naša “demokratická” koalícia vedúca nás k svetlým zajtrajškom, hrdinský  boj s jediným opozičným poslancom. Však Blaha dnes predstavuje pre neoliberálny kapitalizmus vo svete väčšie nebezpečenstvo, než Matovič pre právny štát na Slovensku.

Kam sme sa to dostali? 7. 21. – Remišovej vzbura, Igorova svätá vojna a Deň hnevu.

19.02.2021

Zdravím ťa, drahý čitateľ. Po týždni sme tu zase. Kým ja ležím v karanténe a gniavi ma hnusoba, vláda zdá sa naďalej pokračuje vo vytýčenom kurze. V kurze do záhuby. Musím sa ti k niečomu priznať. Už od mala zbožňujem českú rockovú skupinu Kabát. No a je to práve ich pieseň Colorado, ktorá mi v hlave hrala vždy, keď som uvažoval nad postsocialistickým vývojom u [...]

Kam sme sa to dostali? 6. 21. – Referendum, Lipšicov návrat domov a narastajúca vzbura proti vláde.

12.02.2021

Zdravím ťa, drahý čitateľ. Ak čítaš tieto riadky, tak sa ti do rúk dostal môj osobný historický týždenník. Žijeme v búrlivej dobe informačného veku, kde prílev informácií je tak obrovský, že menšia týždenná rekapitulácia nemôže ublížiť. Je to veru ťažké obdobie pre ľudské pokolenie. Svet sa zmieta v novej studenej vojne, stres a civilizačné choroby kosia [...]

Keď blázni a podvodníci sedia vo vláde, hrdinovia umierajú vo väzniciach.

09.01.2021

Na rok 2020 asi len tak nezabudneme. Všetko čo sa mohlo pokaziť sa aj pokazilo. Od spackaných parlamentných volieb, až po hysterický boj s covidom. A ako by toho už tak nebolo dosť, šokovala Slovensko na konci roka ešte aj tragická správa o záhadnej smrti bývalého policajného prezidenta. Tak ako väčšinu Slovákov, aj mňa smrť generála Lučanského hlboko zasiahla. [...]

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

Jozef Siničák

Štatistiky blogu

Počet článkov: 15
Celková čítanosť: 72747x
Priemerná čítanosť článkov: 4850x

Autori blogu