Založ si blog

Igorovi Matovičovi je z iných názorov nevoľno.

A je to tu dámy a páni. Igor Matovič sa prebojoval na úplne dno slovenskej politickej scény. Síce mu to trvalo dlhšie, ako som pri jeho prvom nástupe do parlamentu v zoskupení SaS odhadoval, ale nakoniec sa mu to predsa len podarilo.

Igor Matovič. ZDROJ: Pravda.sk

 

Predsedu strany OĽaNO rozčúlili názory konzervatívnej časti slovenskej spoločnosti na prezidentskú kandidátku Čaputovú. Konečne preto odhalil, čo si v skutočnosti myslí o slovenských voličoch. Na sociálnej sieti publikoval odporcom Čaputovej veľmi nevyberané slová.

“Je mi na grc. Na grc z tých všetkých Harabinových, Kotlebových či Ficových “pravoverných kresťanov”. Už ma uráža ich nekonečné omielanie ako voliť “Čaputku” je demontážou tradičnej rodiny, ako ona nám tu zavedie adopcie detí homosexuálmi, ako budú potraty legálne až do pôrodu ako v niektorých štátoch USA a pod.”

“Hrabe vám páni a dámy“

Igor Matovič tak povýšil svoj vulgárny a agresívny spôsob vedenia politiky na novú úroveň. Už neútočí len na svojich politických súperov (a spojencov), ale aj priamo na ich voličov. Na voličov a občanov Slovenskej republiky a to len preto, lebo vyjadrujú odlišný názor. Veľmi zaujímavý spôsob ako zaujať.

Síce nie som kresťan, ale aj tak si myslím, že pani Čaputová so svojimi názormi a skúsenosťami nepatrí do prezidentského paláca. Je mi ľúto pán Matovič, že vás tento môj názor uráža a je vám z neho nevoľno. Dovoľte však, aby som aj ja vyjadril svoje názory.

Udivuje ma …

… ako z každej strany počúvam o „demokratických“ kandidátoch a „demokratickej“ opozícii. Aké krásne marketingové heslo to je. Však byť demokratický znamená byť dobrý. A tak vznikol geniálny ťah ako pomyselne rozdeliť prezidentský kandidátov na tých dobrých a tých nežiadúcich. Problém nastáva, keď sa našich demokratov opýtame ako to vlastne myslia. Však predstaviť si nedemokratického kandidáta v demokratických voľbách je pri najlepšom, na hlavu.

Tento prívlastok používajú najmä pravicové strany, ktoré sa (demokraticky) nedostali do vládnej koalície. A práve jeden z „demokratických“ lídrov, Igor Matovič, dnes zasadil tomuto obľúbenému prívlastku ťažký úder. Neviem síce čo si pod týmto slovom predstavuje predseda OĽaNO, no ja osobne si myslím, že slovný útok cez sociálne siete na istú časť voličov, len kvôli ich názoru, veľmi demokratický nie je.

Som už znechutený …

… z neustálych agresívnych a bulvárnych útokov, ktoré posledné roky na našej politickej scéne prebiehajú s čoraz vyššou intenzitou. Obrý podiel na tom má aj Igor Matovič, keďže od chvíle čo vstúpil do politiky, zo seba súka jeden nemiestny útok za druhým. Obviniť bez dôkazov premiéra, že si schováva peniaze na Belize, vysypať v parlamente na hlavu kolegu injekčné striekačky, expresívne sa vyjadrovať na adresu kolegov, či sa v priestoroch parlamentu pobiť. To je len stručná ukážka Matovičových nechutných pracovných metód. Osobne by som rád privítal viac vecnej a konštruktívnej debaty.

S pobavením sledujem …

…ako sa už roky lídri OĽaNO hrajú na protikorupčnú stranu. Má predsa niečo do seba, keď človek, ktorý má kuriózne problémy s vlastným účtovníctvom založí protikorupčné hnutie, so svojim bratrancom a dvoma kamarátmi. Potom už len stačí všetkých naokolo obviňovať z korupcie, či rodinkárstva a úspech sa dostaví sám. Síce sem tam z klubu OĽaNO niekto vystúpi a ozrejmí verejnosti pochybné vnútrostranícke praktiky ich predsedu, ale to nevadí. Však argumenty sa skoro vždy dajú prebiť dostatočne hlučným opakovaním svojej pravdy. No nemám pravdu, pán Matovič?

Preto, keď osoba s minulosťou a slovníkom predsedu OĽaNO vysloví podporu pani Čaputovej, tak je to pre mňa iba ďalší dôvod, prečo ju voliť nebudem.

Hovorím NIE, „neslušnému“ Slovensku.

 

Kam sme sa to dostali? 7. 21. – Remišovej vzbura, Igorova svätá vojna a Deň hnevu.

19.02.2021

Zdravím ťa, drahý čitateľ. Po týždni sme tu zase. Kým ja ležím v karanténe a gniavi ma hnusoba, vláda zdá sa naďalej pokračuje vo vytýčenom kurze. V kurze do záhuby. Musím sa ti k niečomu priznať. Už od mala zbožňujem českú rockovú skupinu Kabát. No a je to práve ich pieseň Colorado, ktorá mi v hlave hrala vždy, keď som uvažoval nad postsocialistickým vývojom u [...]

Kam sme sa to dostali? 6. 21. – Referendum, Lipšicov návrat domov a narastajúca vzbura proti vláde.

12.02.2021

Zdravím ťa, drahý čitateľ. Ak čítaš tieto riadky, tak sa ti do rúk dostal môj osobný historický týždenník. Žijeme v búrlivej dobe informačného veku, kde prílev informácií je tak obrovský, že menšia týždenná rekapitulácia nemôže ublížiť. Je to veru ťažké obdobie pre ľudské pokolenie. Svet sa zmieta v novej studenej vojne, stres a civilizačné choroby kosia [...]

Keď blázni a podvodníci sedia vo vláde, hrdinovia umierajú vo väzniciach.

09.01.2021

Na rok 2020 asi len tak nezabudneme. Všetko čo sa mohlo pokaziť sa aj pokazilo. Od spackaných parlamentných volieb, až po hysterický boj s covidom. A ako by toho už tak nebolo dosť, šokovala Slovensko na konci roka ešte aj tragická správa o záhadnej smrti bývalého policajného prezidenta. Tak ako väčšinu Slovákov, aj mňa smrť generála Lučanského hlboko zasiahla. [...]

Moulin Rouge

Vrtuľa legendárneho mlyna na streche kabaretu Moulin Rouge v Paríži sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Zvrat v prípade Černáka. V miestnosti bol len pár minút, rozhodovať o jeho prepustení sa dnes nebude

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:06

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

Jozef Siničák

Štatistiky blogu

Počet článkov: 15
Celková čítanosť: 72769x
Priemerná čítanosť článkov: 4851x

Autori blogu